Slideshow Image 1 Slideshow Image 2 Slideshow Image 3
Marie-José Custers - Custers CoachingMarie-José Custers
Prins Bernhardlaan 34
1921 BB Akersloot
(25 km van Amsterdam)
Tel. 0251-797010
Tel. 06-30468339
Email: info@custerscoaching.nl
KvK: 37134928EFT in de MEDIA

MindBodyGreen Psychologie Magazine

Waarom relatietherapie?


Moeten we bij elkaar blijven?
Zij zit me op m'n nek.
Hij zegt nooit wat.
De seks is niet goed en we hebben veel ruzie.
We bereiken elkaar niet meer en we lijken uit elkaar gegroeid.

 

Het kan heel lang duren voordat je besluit dat “het zo niet langer kan”. Je hebt waarschijnlijk al het een en ander geprobeerd. Misschien besloten jullie om te verhuizen om een nieuwe start te maken of hebben jullie nog ’n kindje gekregen. Misschien is een van jullie vreemd gegaan of overweegt dat. Als je ooit besloot om samen een leven op te bouwen dan kost het veel moeite om toe te geven dat het niet meer werkt.

Je bent bang, bang voor de toekomst. Misschien moeten jullie uit elkaar…

Misschien praat je met je familie of vrienden, maar vaak blijven deze gesprekken steken bij de eigen ervaring van henzelf. Wat nu?

 

Als therapeut ben ik een onafhankelijke en onpartijdige derde, die niet oordeelt en respect heeft voor beiden. Relatietherapie stelt paren in staat om elkaar weer te gaan begrijpen en kan het vertrouwen in elkaar en de relatie weer op gang brengen.

Hoe eerder jullie besluiten om hulp te zoeken, hoe groter de kans dat jullie er samen uit komen en dat de relatie in kwaliteit en verbinding verbeterd.

“Ik kreeg snel meer inzicht in mijn relatie en waar mijn knelpunten lagen. Het huiswerk dat we meekregen hielp ons om thuis door te graven en... keuzes te maken. Dit gaf heel veel rust! De consulten waren zeer constructief en no-nonsense. Ik kan Marie-Jose echt aanraden: zij is veelzijdig en buitengewoon inventief. Door haar openheid en manier van vragen stellen kan ze complexe problemen moeiteloos doorgronden en bespreekbaar maken. We hebben een aantal gesprekken met haar gevoerd en zijn door Mare-José aan het "werk" gezet. Ze stelt de juiste vragen en komt met concrete voorstellen. Dat leverde ons meer inzicht. Ik weet nu wat ik kan verbeteren en waar mijn valkuilen liggen.”

Cora

“We twijfelden allebei of we wel samen verder wilden. Al jaren tobben we met elkaar en is er heel veel gebeurd. We wilden wel door samen, maar ten koste van wat? In twee bijeenkomsten bij Marie-Jose was het duidelijk dat we in ons hart al besloten hadden dat we geen gezamenlijke toekomst hadden en konden we dat tegen elkaar zeggen. Heel pijnlijk, maar ook opgelucht waren we. We werken nu aan ons eigen leven en kunnen samen voor de kinderen zorgen."

Henk en Ida

“Ik heb heel lang gewacht voordat ik hulp wilde zoeken. Als arts dacht ik dat ik alles zelf op moet kunnen lossen. Een foute gedachte zo bleek. Door de gesprekken met Marie-Jose heb ik veel geleerd over mezelf en over mijn partner. Ik dacht dat het onmogelijk was om met mijn partner te praten en dat hij dat niet zou willen. In het eerste gesprek bij haar vertelde hij meer dan het laatste jaar met mij... De weg terug is ingezet; we geloven er weer in. Ik ben blij!”

Karin

“Voor het werk van Jaap moesten we ingrijpende beslissingen nemen voor het hele gezin. Een emigratie is niet niks. Het was voor ons er op of eronder. In het derde gesprek voelden we allebei dat we de keuze voor emigratie samen konden nemen. Er werd ons duidelijk wat ons beiden te doen stond en hoe we elkaar konden helpen i.p.v. tegen werken. Inmiddels wonen we in Spanje en zijn we op onze plek. Alle gezinsleden hebben hun draai al een beetje gevonden en onze relatie is inniger geworden. Zonder hulp was dit niet gelukt,”

Jaap en Susan


Webdesign and Development : iWebPro (C) Interactieve Web Producties